♦ Blog Alfira Farhana ♦
ABOUT ENTRY LINKS TUTOBIES
Tutorial Letak Scalloped Edges Dalam Blog (langsir dlm blog tu)
Khamis, 28 November 2013 • 12:20 PG • 1 comments
Salam...ari ni Al nak buat tuto pasal nak letak langsir di blog...jngn ingat rumah je boleh dihiasi dengan langsir blog pon boleh tau..>_<..K let go

1. Dashboard -> Template
2. Press Ctrl + f serentak dan cari code <html> atau <head>
3. Copy code dekat bawah ni
<div style=" background-image: url('URL IMAGE'); top: -10px;  width: 100%; left:0px; height: 44px; z-index: 100; position: fixed; background-hover:filter:alpha(opacity=100);"></div>
4. Then, paste di bawah code yang korang cari tadi
5.Gantikan URL IMAGE tu dengan url gambar di bawah ini
6. Preview & save

BOLEH PILIH KAT BAWAH NI*credit to owner this images*


http://i.imgur.com/k0fNQ.png

http://i.imgur.com/63uwH.png

http://i.imgur.com/f6v60.png

http://i.imgur.com/SdrkT.png

http://i.imgur.com/N9zWW.png

http://i.imgur.com/hayHe.png

http://i.imgur.com/6l3lb.png


PASTFUTURE
It'Me
Hello & Assalamualaikum to muslims who's reading this and willing to visit my blog.You've stepped onto my blog.I hope you'll like this blog .You may leave your footprints at my cbox or comments. Do follow me and In Shaa Allah i'll follow you guys back :) Lots of love, Alfira Nasir , 16 Years Old.


Tinta Penulis

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
Follower





Chit Chat

1.Tingggalkan jejak di sini
2.Harsh word not allowed here
3.Boleh request tuto di sini
4.Url blog bukan url iklan nak dapat duit haram ke?


Credit