♦ Blog Alfira Farhana ♦
ABOUT ENTRY LINKS TUTOBIES
Tutorial Disable Right Click (Blogskin)
Khamis, 28 November 2013 • 5:50 PTG • 0 comments


Salam...ari ni Al nak buat tuto macam mana nak letak disable right click only for blogskin.Tuto ni bagi orang x curi hasil kerja korang yang kiut miut tu. Tapi ini without massage tau tolong komen tuto ni berhasil atau pon x -.-

1. Dahsboard > Template > Edit HTML

2. Tekan F3 serentak dan cari kod ni
<head>
3.Copy kod ni pulak ye kalau dah jumpa
script language=JavaScript><!--//Disable right mouse click Script//By Dynamicdrive (renigade@nsimail.com) //For full source code, visit http://www.dynamicdrive.comvar message="";///////////////////////////////////function clickIE4(){if (event.button==2){return false;}}function clickNS4(e){if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){if (e.which==2||e.which==3){return false;}}}if (document.layers){document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS4;}else if (document.all&&!document.getElementById){document.onmousedown=clickIE4;document.oncontextmenu=new Function("return false")// --></script>

4. Pastekan di bawah kod yang korang cari tadi

5. Preview dulu, kalu jadi Save!  

Komen Kalau Jadik =)




PASTFUTURE
It'Me
Hello & Assalamualaikum to muslims who's reading this and willing to visit my blog.You've stepped onto my blog.I hope you'll like this blog .You may leave your footprints at my cbox or comments. Do follow me and In Shaa Allah i'll follow you guys back :) Lots of love, Alfira Nasir , 16 Years Old.


Tinta Penulis

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
Follower





Chit Chat

1.Tingggalkan jejak di sini
2.Harsh word not allowed here
3.Boleh request tuto di sini
4.Url blog bukan url iklan nak dapat duit haram ke?


Credit