♦ Blog Alfira Farhana ♦
ABOUT ENTRY LINKS TUTOBIES
Tutorial Cara Nak Upload Gambar Dalam Blog
Isnin, 9 Disember 2013 • 10:39 PG • 0 comments
Salam,Al nak ajar cara upload gambar...mungkin ramai dah tahu,tuto mungkin sesuai untuk newbie.kot =)K' let go untuk tahu.Al nak credit kat akak uzu

1. Sign in blog korang 



2. Create new post

3. Cari Icon Insert Image


4.  Bila tekan icon Insert Image, akan keluar benda macam ni. So, Upload gambar dan tekan choose file.


5.  Pilih gambar dan tekan Add selected

6. Bila gambar dah keluar, u all boleh tukar kedudukan gambar tu, tepi, tengah, kanan kiri. hehe. Just tekan gambar tu terlebih dahulu, so dia akan jadi highlight biru if klik


7. Dah siap adjust gambar yang u all nak ? boleh Publish..!



PASTFUTURE
It'Me
Hello & Assalamualaikum to muslims who's reading this and willing to visit my blog.You've stepped onto my blog.I hope you'll like this blog .You may leave your footprints at my cbox or comments. Do follow me and In Shaa Allah i'll follow you guys back :) Lots of love, Alfira Nasir , 16 Years Old.


Tinta Penulis

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
Follower





Chit Chat

1.Tingggalkan jejak di sini
2.Harsh word not allowed here
3.Boleh request tuto di sini
4.Url blog bukan url iklan nak dapat duit haram ke?


Credit